Четирима души от най-богатото семейство във Великобритания отива на съд

...
 Четирима души от най-богатото семейство във Великобритания отива на съд
Коментари Харесай

Давали повече пари за кучетата си, отколкото на слугите: Най-богатото семейство в UK отива на съд

 

Четирима души от най-богатото семейство във Англия отива на съд в Швейцария по обвинявания в трафик на хора. Според прокурора по делото семейство Хиндуджа е давало повече пари за кучетата си, в сравнение с за прислужниците си.

Богатството на семейството се пресмята на 37 милиарда английски паунда. Обвиненията против тях са за употреба и трафик на хора. Хиндуджа имат вила в извънредно богат квартал в Женева, а обвиняванията са поради това, че внасят прислужници от Индия, които да се грижат за парцелите и децата им.

Твърди се, че Пракаш и Камал Хиндуджа, дружно със синът им Аджей и брачната половинка му Намрата, са конфискували паспортите на чиновниците си и са им плащали по 8 $ за 18-часови работни дни. На прислужниците не им било разрешено да напущат дома на богатото семейство.

 2 мин. " Парламент 50 ": Първо съвещание на новите 240 депутати   Николай Марков от „ Величие “ напусна пленарната зала, без да постави клетва (ВИДЕО) 2 мин. Николай Марков от „ Величие “ напусна пленарната зала, без да постави клетва (ВИДЕО)  Агресивни кучета тормозят от месеци столичен квартал 1 мин. Агресивни кучета тормозят от месеци столичен квартал  Убийство поради момиче в Пазарджик: Близки на Ангел пред bTV за съдбовния случай 2 мин. Убийство поради момиче в Пазарджик: Близки на Ангел пред bTV за съдбовния случай  „ Зелената седмица “: С месо или без – по какъв начин диетата ни може да опази околната среда? 4 мин. „ Зелената седмица “: С месо или без – по какъв начин диетата ни може да опази околната среда?  2 мин. " Парламент 50 ": Първо съвещание на новите 240 депутати   Николай Марков от „ Величие “ напусна пленарната зала, без да постави клетва (ВИДЕО) 2 мин. Николай Марков от „ Величие “ напусна пленарната зала, без да постави клетва (ВИДЕО)  Агресивни кучета тормозят от месеци столичен квартал 1 мин. Агресивни кучета тормозят от месеци столичен квартал  Убийство поради момиче в Пазарджик: Близки на Ангел пред bTV за съдбовния случай 2 мин. Убийство поради момиче в Пазарджик: Близки на Ангел пред bTV за съдбовния случай  „ Зелената седмица “: С месо или без – по какъв начин диетата ни може да опази околната среда? 4 мин. „ Зелената седмица “: С месо или без – по какъв начин диетата ни може да опази околната среда?

По обвиняването за употреба беше реализирано съглашение през миналата седмица, само че Хиндуджа ще дават отговор за трафик на хора, което е съществено закононарушение в Швейцария.

Семейството отхвърля всички обвинявания.

Снимка: EPA

Тази седмица един от най-известните прокурори в Женева Ив Бертоса, разкри в правосъдната зала, че фамилията давало съвсем 10 000 $ годишно за кучето си – доста повече, в сравнение с прислужниците си. Защитата на фамилията не отхвърли непосредствено обвиняванията, само че посочи, че те би трябвало да се преглеждат в верния подтекст – всички техни чиновници получавали гратис настаняване и храна.

Обвинението за дълги работни часове също беше оспорено в съда. Според отбраната гледането на филм с децата на Хиндуджа не може да бъде класифицирано като работа. Съдът съумя да чуе и разкази на някои някогашни прислужници, които споделят, че Хиндуджа са извънредно другарски настроени и са се отнасяли към тях с почитание.

Снимка: EPA

Прокурорът Бертоса прикани за ефикасни затворнически присъди и милиони долари отплата за потърпевшите.

Това не е първият път, в който Женева – център за интернационалните организации и средище на най-богатите в света – се загатва в сходно дело.

През 2008 година Ханибал Кадафи, синът на някогашния либийски деспот Муамар Кадафи, беше задържан в петзвезден хотел в града по обвиняване, че той и брачната половинка му бият прислужниците си. По-късно делото беше прекъснато, само че то сътвори съществени дипломатически проблеми сред Либия и Швейцария.

Снимка: EPA

Hinduja Group е индийски транснационален конгломерат. Групата участва в единадесет бранша, в това число автомобилостроене, нефт и специфични химикали, банкиране и финанси, IT и ITeS, киберсигурност, опазване на здравето, търговия, развиване на инфраструктурни планове, медии и развлечения, сила и недвижими парцели.

Братята Хиндуджа имат активи на стойност към 100 милиарда щатски $ по целия свят. Семейство Хиндуджа има активи за към 5 милиарда щатски $ в Америка. През 2022 година чистото положение на братята Хиндуджа е 32 милиарда щатски $, което ги прави най-богатите хора в Обединеното кралство.

През май 2023 година патриархът на компанията Сричанд Хиндуджа умря.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР